Dit betekent het element vuur voor jouw sterrenbeeld (2024)

© Shutterstock

0 / 30 Fotos

De betekenis van de elementen -

In de astrologie wordt aangenomen dat de vier elementen een belangrijke rol spelen bij onze identiteit. Ze beïnvloeden onze energetische samenstelling en de wereld om ons heen.

© Shutterstock

1 / 30 Fotos

De geboortekaart -

Sommige elementen hebben een grotere invloed dan andere. Dit wordt bepaald door de gebeurtenissen in het heelal op het moment dat je geboren word.

© Shutterstock

2 / 30 Fotos

De vier elementen -

De vier elementen bestaan uit: aarde, vuur, lucht en water. Elk element heeft zijn eigen balans tussen yin (vrouwelijk) en yang (mannelijk).

© Shutterstock

3 / 30 Fotos

Vier elementen en twaalf sterrenbeelden - Er zijn twaalf sterrenbeelden, waarbij elk element heerst over drie daarvan. De manier waarop ze tot uitdrukking komen verschilt echter per sterrenbeeld.

© Shutterstock

4 / 30 Fotos

De vrouwelijke elementen -

Aarde en water zouden meer vrouwelijk zijn, met verzorgende en sensuele eigenschappen. Daarbij horen Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen.

© Shutterstock

5 / 30 Fotos

De mannelijke elementen -

De elementen vuur en lucht zijn mannelijk. Ze worden geassocieerd met communicatie en actie. Daarbij horen Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman.

© Shutterstock

6 / 30 Fotos

Evenwicht en vloeibaarheid -

Dit is de basis. Het gaat echter vooral om de balans tussen mannelijk en vrouwelijk (yin en yang). Niemand is enkel yin of yang.

© Shutterstock

7 / 30 Fotos

De vurige sterrenbeelden -

Sterrenbeelden waarover het element vuur heerst, worden beschouwd als de meest pittige en hartstochtelijke tekens binnen de dierenriem.

© Shutterstock

8 / 30 Fotos

Vuur persoonlijkheid -

Een geboortekaart waarbij het element vuur van grote invloed is, behoort toe aan iemand die erg actief, competitief en gepassioneerd is. Tegelijkertijd zal deze persoon ongeduldig en impulsief zijn.

© Shutterstock

9 / 30 Fotos

De speelse kant -

Door jouw vuur aan te wakkeren zul je het kind en de creativiteit in jouw laten ontwaken. Ook heeft het invloed op je zelfvertrouwen.

© Shutterstock

10 / 30 Fotos

Dualiteit en tegenstrijdigheid - Behoor je tot het element vuur, dan ben je bewust van je emotionele intensiteit die in je zit. De dubbele aard daarvan is dat het kan creëeren maar ook vernietigen.

© Shutterstock

11 / 30 Fotos

Luid en trots -

Vuur is niet bepaald een onopvallend element in de wereld. Het is helder, heet en vereist aandacht. Dit geldt ook voor persoonlijkheden die tot het element behoren. Heb je weleens te horen gekregen dat je een typische Ram, Leeuw of Boogschutter bent? Dat komt omdat deze sterrenbeelden niet heel subtiel zijn.

© Shutterstock

12 / 30 Fotos

Voorwaarden in astrologie -

Elk van de drie sterrenbeelden die tot het vuur element behoren worden geassocieerd met verschillende voorwaarden. Die worden bepaald door in welk deel van het seizoen je geboren bent: het begin, midden of eind. Dit geeft elk sterrenbeeld zijn eigen unieke persoonlijkheid.

© Shutterstock

13 / 30 Fotos

Ram (21 Maart - 19 April) -

Ram is een kardinaal teken, ook wel reagerend teken, en markeert het begin van de lente. Personen die onder dit teken vallen nemen graag initiatief en zijn geboren leiders.

© Shutterstock

14 / 30 Fotos

De impulsieve Ram -

De combinatie tussen vuur en kardinale eigenschappen maken dit sterrenbeeld temperamentvol. Actie en impuls zijn de belangrijkste kenmerken van Ram en leiden tot eerst doen dan denken.

© Shutterstock

15 / 30 Fotos

Creativiteit en innovatie -

Ram houdt ervan om voor uitdagingen te komen staan. Ze vernieuwen en zijn creatief. Ze zijn goed in het bedenken van nieuwe ideeën en starten van projecten, waarbij ze de boel op gang brengen. Echter zijn ze niet altijd in staat hun focus te behouden en iets tot het einde te doorzien.

© Shutterstock

16 / 30 Fotos

God van oorlog - Ram wordt beheerst door Mars, de God van oorlog. Net als deze jonge strijder, is Ram moedig en heeft de drang zich te bewijzen. Ze komen in actie, voordat ze zich hebben afgevraagd welke risico's en gevaren iets met zich meebrengt. Ze accelereren makkelijk in veel situaties.

© iStock

17 / 30 Fotos

Beroemde Rammen -

Onder de beroemde Rammen bevinden zich vernieuwers en doorzetters als Vincent van Gogh, Harry Houdini, Elton John en Lady Gaga.

© Getty Images

18 / 30 Fotos

Leeuw (23 juli - 22 augustus) -

Leew is een vast teken dat midden in het seizoen valt. Dit geeft Leeuw een meer geaarde energie die wordt verbonden aan toewijding, stabiliteit en doorzettingsvermogen.

© Shutterstock

19 / 30 Fotos

Een gestaag groeiende vlam -

Leeuw is net als Ram, gepassioneerd en inspirerend, maar met iets meer focus en zelfbewustzijn. Het is geen wild uitslaande vlam, maar meer beheerst. Leeuw gebruikt dit om zich te ontwikkelen, groeien en anderen te helpen.

© Getty Images

20 / 30 Fotos

Constant in ontwikkeling -

Een Leeuw neigt naar het scheiden van zijn sterke en zwakke punten. Ze pronken met datgene waar ze goed in zijn en proberen hun zwaktes verborgen te houden tot het moment dat ze die hebben verbeterd. Ook Leeuw steekt overwegend zijn handen uit de mouwen.

© Shutterstock

21 / 30 Fotos

Leren delen -

Leeuw neigt zich vast te houden aan zijn manieren van doen en hebben moeite met nieuwe ideeën en advies van anderen. Een meer geëvolueerde Leeuw zal meer openstaan om van anderen te leren. Ze willen graag hun ervaringen en kennis delen om anderen te helpen.

© Shutterstock

22 / 30 Fotos

Beroemde Leeuwen - Beroemde Leeuwen zijn Madonna, Alfred Hitchco*ck en Amelia Earhart. Elk van deze iconen waren zich zeer bewust van hun eigen talent en unieke kwaliteiten en streefden er ijverig naar om hun dromen te realiseren.

© Getty Images

23 / 30 Fotos

Boogschutter (22 november - 21 december) -

Boogschutter is een veranderlijk teken. Andere veranderlijke tekens zijn Tweelingen, Maagd en Vissen. Ze voelen zich aangetrokken door filosofie en zijn vaak de denkers in de groep. Als veranderlijk vuurteken, is Boogschutter een altijd evoluerende vlam.

© Shutterstock

24 / 30 Fotos

Grote denkers -

Boogschutter is altijd op zoek naar een waarheid. Ze leven om de wereld te ontdekken en leren kennen en proberen altijd iets in een groter geheel te zien. Daarbij delen ze hun ervaringen en kennis graag met anderen. Ze focussen zich op cultuur, diversiteit en spiritualiteit.

© Shutterstock

25 / 30 Fotos

Open en sociaal -

Boogschutter is de grootste mensen mens onder de vuurtekens. Veranderlijke tekens neigen extreem relaxte en flexibele personen te zijn. Ze zijn warm en open naar anderen, ook al kennen ze die persoon nog niet.

© Shutterstock

26 / 30 Fotos

Donkere kant -

De schaduwkant van Boogschutter is dat ze soms een beetje té relaxed zijn. Als je achterover leunt en de dingen hun gang laat gaan, dan is het onvermijdelijk dat dit een keer fout gaat. Ze kunnen moeite hebben met het nemen van verantwoordelijkheid als hun vuur uit de hand loopt.

© BrunoPress

27 / 30 Fotos

Beroemde Boogschutters -

De meest bekende Boogschutters van het moment zijn Billie Eilish, Miley Cyrus en Jane Fonda.

© Getty Images

28 / 30 Fotos

De vuurtekens -

Elk vuurteken heeft zijn unieke eigenschappen, maar wat ze verbindt is de vonk die actie en nieuwe ideeën met zich meebrengt.

Bronnen: (Elite Daily) (The Cut) (Women's Health)

© Shutterstock

29 / 30 Fotos

Dit betekent het element vuur voor jouw sterrenbeeld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6232

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.